Egy 15 éves orgoványi fiú otthonukban előzetes szóváltás során többször megszúrta 43 éves édesapját, aki a helyszínen meghalt.

Információink szerint a szombat hajnali emberölés egy Orgovány külterületén található tanyán történt. Úgy tudjuk, hogy a család korábban Romániából érkezett a településre és alkalmi munkákból tartotta el magát. Az apját leszúró 15 éves fiú nem élt a családdal, mert feszült viszonyban áll velük, inkább a rokonságnál húzta meg magát, és péntek este 18 óra körül érkezett meg a szülők házába. Érkezése után a testvérek nemtetszésüket fejezték ki, hogy a szülők beengedték őt a házba. Úgy tudjuk, hogy a család korábban még nem került az önkormányzat látóterébe és a fiatalember nem tanult a helyi általános iskolában, viszont ismert volt a rendőrség előtt, mert voltak már ügyei.

Információink szerint a fiú megfújta a rendőrségi szondát, ami pozitív értéket mutatott. Nem lehet tudni, hogy min vitatkozott össze apa és fia, egy helyszínen tartózkodó családtag szerint csak az volt látható, ahogy belevágja apjába a kést. Úgy tudjuk, hogy a 15 éves fiú már korábban is fenyegette a rokonságot azzal, hogy valakit megöl és a depresszió egy fajtájával küzdhet.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2020. január 25-én 2 óra 12 perc körül egy 15 éves fiú otthonukban előzetes szóváltás során többször megszúrta 43 éves édesapját, aki a helyszínen meghalt. A fiatalkorú ezt követően telefonált a rendőrségre.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/dlEICEH-XF8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

A kiérkező egyenruhások a helyszínen elfogták a fiút. Vele szemben emberölés miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A 15 éves fiút őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.